Un an de blogging
Se implineste un an de cand am inceput sa scriu acest blog. Am inceput cu articolul "Prea multa informatie". De atunci am mai contribuit si eu la "si mai multa informatie". In total am scris 62 articole, cam unul si ceva pe saptamana - aveti lista in drepta, la "Arhivă blog".
Va multumesc pentru ca v-ati facut timp si ati citit, si imi cer scuze daca uneori articolele au fost mai lungi decat minimul necesar. Uneori am mai gresit ortografia, cititorii m-au ajutat sa le mai corectez.
Planuri de viitor
- Planuiesc sa continui cu minim un articol pe saptamana, poate si o pastila mai scurta in mijlocul saptamanii din cand in cand.
- O sa continui ciclul review-urilor de carti, dar nu foarte des pentru ca am o viteza de citire cam mica. Va invit si pe voi sa contribuiti cu mici review-uri la carti pe care le-ati gasit interesante. Puteti insera aceste review-uri ca si comentarii. Daca cartea are un pic de legatura cu subiectul cartii din articol este perfect, dar nu neaparat necesar.
- In premiera absoluta voi incepe sa scriu cu diacritice, întrucât micşorează ambiguitatea mesajului şi face citirea fonetică. Fără diacritice, "fata" s-ar putea citi ca "fată" sau "faţa" sau "faţă" sau chiar "făta". Am găsit un layout de tastatură româneasca care pare mai uşor de folosit decât cea clasică, care la mine ar interfera cu layout-ul de tastatură engleză cu care sunt obişnuit. Aceast layout formează dicriticele cu Alt-dreapta şi litera corespunzătoare (a pentru ă, i pentru î, t pentru ţ si q pentru â). I se spune tastatură "Romania Cedilla" sau "tastatură românesca pentru programatori". Vă rog să fiţi indulgenţi când voi mai uita să pun diacritice în unele locuri. Vestea bună este ca poate voi fi motivat să scriu articolele mai condensate.
Că veni vorba, o sa închei aici, nu înainte de a-mi ura în noul an de blogging mai multe comentarii din partea voastră, pentru că îmi doresc să vă aflu părerea, despre orice subiect. Nu uitaţi că puteţi afla mai uşor când apar noi articole folosind RSS/Atom.
Republicarea articolelor este permisă cu citarea autorului
Pai un pic mai jos este un link "Postari" cu simbolul RSS, unde se poate alege Readerul (probabil fiecare alege in functie de contul de email). In Firefox apare si in dreapta link-ului simbolul portocaliu care duce la feed, care este:
RăspundețiȘtergerehttp://mihvoi.blogspot.com/feeds/posts/default
Cum ar fi mai intuitiv sa fie afisat ?
La mai multi!
RăspundețiȘtergereReferitor la feeduri: un buton/link langa "Ce sunt feedurile RSS ?" cred ca ar avea un impact foarte mare. E primul lucru la care ma uit cand intru pe un blog nou. Daca nu apare acolo, merge un search in browser dupa "atom" sau "rss"...
La cat mai multe articole!
RăspundețiȘtergereps: pt RSS eu folosesc Reader-ul de la Google si mi-am pus un buton Subscribe pe Bookmarks Bar din FF . Cand sunt pe un sit care imi place, apas pe buton, si, daca situl are sistem RSS, va fi adugat in lista mea. La fel am si pentru Bookmarks. Astfel, le pot accesa de oriunde.
Asa e suficient ? Am pus si in dreapta sus gadget "Abonati-va la"
RăspundețiȘtergerela multi ani!!!
RăspundețiȘtergere